Bailey muffins
Vi havde gæster i går, og menuen stod på soya- og hvidløgsmarineret svinemørbrad med flødekartofler og broccolisalat. Til dessert havde jeg bagt disse lækre muffins med Bailey’s i. Der skulle både bailey i dejen og i toppingen, som egentlig var den der smagte af Bailey. Jeg vil derfor anbefale, at man kommer lidt ekstra i, og om ikke andet, går jeg ud fra at der ikke kan ske noget ved, at erstatte mælken med det. Jeg ville bare have hindbær på toppen, som vist i opskriften, så vi måtte lige køre lidt for at finde dem i Føtex 🙂
Her kommer opskriften, som er hentet fra “Jeg elsker kage” på facebook:
Bailey-cupcakes (18 stk.): jeg halverede opskriften 😉
Muffins
4,5 dl. hvedemel
1 dl. kakaopulver
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
200 gr. blødt smør
3 dl. sukker
2 æg
1 dl. mælk
1/2 dl. Bailey’s
1/2 dl. espresso eller stærk kaffe
100 gr. hvid og mørk chokolade
80 gr. pekannødder – jeg brugte valnødder
18 muffinforme
en fast bageform til at stille dem i
Topping:
150 gr. flødeost
1 dl. Bailey’s
500 gr. flormelis
4 spsk. kakaopulver
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader og bland mel, kakaopulver, bagepulver og salt i en skål. Pisk sukker og smør og pisk ægget i bagefter. Sigt blandingen i og rør til sidst mælk, Bailey og espresso i. Kom chokoladen og nødder i (hakket) og bag dem i 20 min.
Toppingen blandes og kommes først på, når de er HELT afkølede.
Ingen kommentarer endnu